Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Linguine met scampi’s, venkel, kerstomaat en roomsaus

Bij de varianten op spaghetti zoals cappellini en linguine serveer je het best een room- of tomatensaus met vis, schelp- of schaaldieren.

Linguine met scampi’s, venkel, kerstomaat en roomsaus

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

400 g Barilla linguine, 800 g grote scampi’s, 250 g kerstomaatjes, venkel, sjalotten, rode chilipeper, citroen, ¼ bussel platte peterselie, Boni Selection olijfolie, 2 dl Boni Selection culinaire room

Bereidingswijze:
  1. Laat de scampi’s ontdooien en pel ze. Verwijder het darmkanaal.
  2. Zet een sauteuse op een matig vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Laat de olie heet worden en bak de scampi’s kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan als ze een korstje hebben, ze mogen nog niet gaar zijn.
  3. Pel de sjalotten en snij in fijne julienne. Reinig de venkel, verwijder het harde hart aan de wortel en snij vervolgens in dunne reepjes.
  4. Verhit een scheut olijfolie in de sauteuse en stoof de sjalot- en venkelreepjes gedurende een 5-tal minuten. Roer regelmatig om.
  5. Snij de chilipeper middendoor en schraap de zaadjes eruit. Snij de peper in kleine stukjes. Voeg de chili toe aan de groenten en laat meestoven. Verlaag het vuur.
  6. Snij de kerstomaatjes middendoor.
  7. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water gedurende 7 minuten. Giet af, hou een beetje van het kookvocht bij en laat de linguine uitlekken.
  8. Doe de kerstomaatjes en scampi’s bij de pan met groenten. Schep de pastalinten erbij en roer voorzichtig om.
  9. Voeg een beetje kookvocht en de room bij de pasta en meng. Laat nog even doorwarmen.
  10. Snipper de bladpeterselie fijn en meng onder het gerecht.
  11. Spoel de citroen en rasp een beetje zeste. Strooi de zeste in de pasta. Druppel een beetje citroensap in de bereiding.
  12. Meng alles en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Autorijden 6 min Autorijden
  • Vissen 5 min Vissen
  • Schaken 11 min Schaken
Kerstomaat (rauw)
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Linguine met scampi’s, venkel, kerstomaat en roomsaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×