Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen

Deze hemelse soep kan prima dienen als een feestelijk voorgerechtje!

Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

venkels, uien, groentebouillonblokje, 200 g Spar kabeljauwfilet, 100 g Spar garnalen, Spar sint-jakobsvruchten, steranijs, laurierblaadjes, 1 dl lichte culinaire room, enkele blaadjes waterkers, enkele takjes dille, 1 l water, Spar boter, olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien, reinig de venkel en snij alles in grove stukken.
  2. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de ui- en venkelstukken hierin aan.
  3. Voeg het water met het bouillonblokje, de steranijs en laurierblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten koken.
  4. Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Kruid met peper, zout, dille en overgiet met een beetje olie. Bedek met een paar klontjes boter. Zet in de oven op 160°C gedurende ± 10 minuten. Haal uit de oven en verwijder de dille.
  5. Vis de steranijs en laurierblaadjes uit de soep. Mix de soep glad en laat nog 5 minuten koken.
  6. Giet de soep door een fijne zeef. Zo krijg je een heel vloeibare soep.
  7. Kruid de coquilles met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en bak de coquilles kort en glazig aan beide kanten.
  8. Klop de culinaire room schuimig op.
  9. Haal de kabeljauw uit de oven en snij in stukjes. Snij de coquilles middendoor.
  10. Vul de borden met de soep. Verdeel de kabeljauw en coquilles over de borden. Werk af met wat garnaaltjes, waterkers en dille.
  11. Ga nog eens kort rond met de pepermolen. Druppel er nog wat olie over.
  12. Giet als laatste nog een beetje opgeklopte room bij de soep.
  • Ramen wassen 10 min Ramen wassen
  • Competitief wielrennen 2 min Competitief wielrennen
  • Rodeorijden 6 min Rodeorijden
Kabeljauw (rauw)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×