Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geschroeide carpaccio gemarineerd in verse kruiden met gegrilde groentesalade

Een saladedressing op basis van olijfolie is altijd een goed idee. De olie zorgt ervoor dat je lichaam bepaalde vitamines uit groenten beter opneemt.

Geschroeide carpaccio gemarineerd in verse kruiden met gegrilde groentesalade

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g rosbief, enkele takjes tijm, sjalotjes, 1 bosje kervel, enkele takjes bladpeterselie, enkele takjes dragon, enkele blaadjes van witte selder, ½ bosje bieslook, 1,5 eetlepels wittewijnazijn, ½ koffielepel Boni Selection Dijon mosterd, 4 eetlepels Boni Selection olijfolie, venkel, aubergine, courgette, rode paprika’s, gele paprika, 125 g jonge spinazieblaadjes, Provençaalse kruiden, Boni Selection Griekse olijfolie, 50 g Boni Selection zongedroogde tomaatjes op olie

Bereidingswijze:
  1. Rits de tijmnaaldjes van de steeltjes.
  2. Kruid het vlees met peper en zout en rol het door de tijmnaaldjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie en schroei het vlees aan alle zijden dicht. Haal het vlees uit de pan en laat op kamertemperatuur rusten.
  4. Marinade: pel de sjalotjes en hak fijn. Pluk de blaadjes van de dragon en peterselie. Hak samen met de kervel, selder en bieslook fijn.
  5. Mix de sjalotjes en gehakte kruiden met mosterd, wittewijnazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Salade: snij de venkel, aubergine en courgette in plakjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in brede repen.
  7. Bestrijk de groenten met olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout.
  8. Laat de groenten garen onder de grill, laat even rusten.
  9. Meng de gegrilde groenten door de spinazieblaadjes en schep de zongedroogde tomaatjes erdoor.
  10. Breng verder op smaak met de kruidenolie van de tomaatjes, versgemalen zwarte peper en zeezout.
  11. Snij het vlees in fijne plakjes en verdeel over de borden.
  12. Lepel er wat marinade over.
  13. Serveer met de gegrilde groentesalade.
  • Strijken 72 min Strijken
  • Fietsen met het gezin 32 min Fietsen met het gezin
  • Rafting 26 min Rafting
Runderrosbief (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geschroeide carpaccio gemarineerd in verse kruiden met gegrilde groentesalade

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×