Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Visburgers met koolsla

Zalm is een fantastische leverancier van omega 3-vetzuren, er zit trouwens ook vitamine D in. Geef de vis een vaste plaats in je menu!

Visburgers met koolsla

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

meergranenbroodjes, 750 g zalmfilet, 75 g panko, Spar eieren, ½ koffielepel geraspte citroenschil, ½ koffielepel zwarte peper, kokosolie, Spar ei (op kamertemperatuur) (kokossaus), 1 koffielepel Boni Selection mosterd, 1 koffielepel citroensap, 125 ml zonnebloemolie, 125 ml Boni Selection Griekse olijfolie, 2 eetlepels dikke kokosmelk, 2,5 eetlepels Spar gemalen kokosrasp, 160 g rode kool, 160 g witte kool, wortel, 1 bosje verse koriander

Bereidingswijze:
  1. Garnituur: schaaf de witte en rode kool in fijne sliertjes. Schil en rasp de wortel. Pluk de blaadjes van de koriander.
  2. Snij de zalm in repen.
  3. Kokossaus: klop het ei los met de mosterd en het citroensap. Voeg de olie in een fijn straaltje toe onder voortdurend kloppen met een garde tot het mengsel bindt en dikker wordt. Blijf doorgaan tot je een dikke mayonaise krijgt.
  4. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, laat licht kleuren. Schep de rasp samen met de dikke kokosmelk door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  5. Meng in een diep bord de bloem met de zwarte peper en citroenrasp. Roer in een ander bord de eieren los. Strooi de panko in een derde bord.
  6. Haal de visreepjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en eindig met een laagje panko.
  7. Schep de ingrediënten voor de garnituur door elkaar en roer een deel van de kokosmayo door de koolsla.
  8. Snij de helft van de korianderblaadjes fijn en schep ze door de sla.
  9. Snij de broodjes open, bestrijk met olijfolie en leg ze even onder de grill.
  10. Verhit een flinke laag kokosolie in een wok tot 190°C. Bak de visreepjes hierin in porties gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Leg een laag koolsla op de onderste helft van het broodje en schik de visreepjes erop. Lepel er wat kokosmayo over en garneer met korianderblaadjes. Sluit het broodje en serveer.
  • De auto wassen 95 min De auto wassen
  • Recreatief handbal 41 min Recreatief handbal
  • Beachvolleyballen 41 min Beachvolleyballen
Zalm (rauw)
Portie:
188 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Visburgers met koolsla

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×