Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lamsboutsnede met artisjokbodems en krielaardappeltjes

Lamsvlees en artisjok vormen een overheerlijke combinatie!

Lamsboutsnede met artisjokbodems en krielaardappeltjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

200 g krielaardappelen, artisjokken, sap van 1 citroen, 2 eetlepels Spar bloem, laurierblaadjes, peperkorrels, 1 eetlepel grof zout, rode paprika, sjalot, lamsboutsneden, 4 dl lamfond, 4 eetlepels sherry, 2 eetlepels Spar azijn, 3 eetlepels Spar olijfolie, 100 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Reinig de artisjokken. Kook ze in ruim gezouten water met de bloem, het citroensap, de peperkorrels, grof zout en de laurierblaadjes.
  2. Laat gedurende 30 – 40 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de artisjokken). Je kan testen of de artisjokken gaar zijn door met een aardappelmesje in de stengel te steken. Als hij goed zacht is, is de artisjok gaar.
  3. Haal de artisjokken uit het kookvocht en laat uitlekken. Verwijder de artisjokblaadjes en hooi tot enkel de bodem overblijft.
  4. Schil de rode paprika en snij in kleine brunoise. Snij de helft van de artisjokbodems ook in kleine brunoise. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng alle groenten onder elkaar.
  5. Stoof de groenten aan in de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Vul de andere artisjokbodems met de groentemengeling. Schik in een ovenschaal en warm nog 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Spoel de krielaardappelen en kook gaar. Giet het water af, laat ze goed uitlekken en snij in 2. Bak de aardappelen in wat boter.
  8. Kook de lamfond met de sherry en de azijn in tot . Werk af met klontjes koude boter tot je een gladde saus bekomt. Kruid met peper en zout.
  9. Bak de lamsboutsnede aan beide zijden gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.
  10. Snij de lamsboutsnede in repen en schik op het bord. Serveer met de gevulde artisjokbodem en gebakken krielaardappeltjes. Werk af met de sherrysaus.
  • Tanden poetsen 145 min Tanden poetsen
  • Karatetraining 55 min Karatetraining
  • Watertrappelen 83 min Watertrappelen
Artisjok (rauw)
Portie:
700 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lamsboutsnede met artisjokbodems en krielaardappeltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×