Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Krokant pakketje met scampi’s en paprikacoulis

Gevoelige maag? Dan pel je de paprika beter!

Krokant pakketje met scampi’s en paprikacoulis

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

24 scampi’s (21-25), wortel, ½ bosje pijpajuin, tomaten, groene paprika, gele paprika, Spar olijfolie, geraspte verse gember, Provençaalse kruiden, 5 vellen brickdeeg, ui, rode paprika’s (saus), 50 g griessuiker, ¼ liter witte wijn, ½ liter gevogeltefond, Spar ketchup, tabasco, 2 teentjes look, 2 eetlepels Spar olijfolie (saus), 125 g boter

Bereidingswijze:
  1. Snij de rode paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bak de paprika’s onder de grill van de oven met de schil naar boven, gedurende 10 tot 20 minuten. De schil moet zwart kleuren. Controleer regelmatig om te vermijden dat de paprika’s verbranden. Laat ze afkoelen in aluminiumfolie of plastic zak. Haal uit de folie of zak en verwijder het vel. Snij de gepelde paprika’s in stukken.
  2. Pel de ui en teentjes look. Snipper beiden fijn. Laat de ui- en looksnippers glazig worden in de olijfolie. Voeg de paprikastukjes toe en laat 5 minuten meesudderen. Bestrooi met de griessuiker en giet de witte wijn, gevogeltefond erbij en laat voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Mix de saus en zeef. Monteer met boter en werk af met wat ketchup en enkele druppels tabasco. Hou de saus warm.
  3. Schil de wortel en snij in fijne plakjes. Reinig de pijpajuintjes en snij in stukjes. Snij de groene en gele paprika doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in gelijke stukken. Fruit de gesneden groenten samen in een wok met een geutje olijfolie. Laat de groenten afkoelen en kruid met peper en zout. Voeg ook een beetje geraspte gember toe.
  4. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat de scampi’s halfgaar bakken in een tefalpan met een bodempje olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat ook afkoelen.
  5. Maak nu de pakketjes: leg 1 blad brickdeeg open en leg in het midden ¼ blad (als extra stevigheid). Schik de groentemengeling en scampi’s erop. Vouw het pakketje dicht en leg in een ovenschaal die ingewreven is met een beetje olijfolie.
  6. Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de pakketjes gedurende ± 10 minuten.
  7. Schil het pakketje in het midden van het bord en nappeer de saus er rond.

Tip: de saus en groente- & scampimengeling kan je gerust 1 dag eerder voorbereiden. De pakketjes kunnen eventueel ook reeds 1 dag voordien gevuld worden, maar moeten dan wel bewaard worden op een vel keukenpapier.

  • Afstoffen 19 min Afstoffen
  • Muurklimmen 8 min Muurklimmen
  • Rafting 9 min Rafting
Rode paprika (rauw)
Portie:
185 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Krokant pakketje met scampi’s en paprikacoulis

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×