Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ravioli met kruidenkaas en spinazie

Verse pasta smaakt oneindig keer beter dan de droge voorverpakte variant. Maak dus zeker eens je eigen verse ravioli!

Ravioli met kruidenkaas en spinazie

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

350 g Italiaanse 00 bloem, Spar eieren, zout, 200 g kruidenkaas bv. Boursin met kruiden, 300 g verse spinazie, 50 g verse groene kruiden (bieslook, peterselie, dragon, basilicum, dille), Spar eieren, 200 g Spar boter, 10 verse salieblaadjes, 1 zakje gemalen Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
  1. Deeg: doe de gezeefde bloem met de eieren en een mespunt zout in de mengkom van de keukenrobot. Laat traag draaien met de deeghaak gedurende 10 minuten.
  2. Maak een mooie bal van het deeg en laat 15 tot 20 minuten rusten.
  3. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en verdeel in kleine, gelijke porties.
  4. Rol elke deegportie 4 keer door een pastamachine, steeds op een kleinere stand, tot je 20 cm lange vellen verkrijgt.
  5. Vulling: spoel de spinazieblaadjes. Blancheer in gezouten water, giet af en laat schrikken in ijskoud water. Knijp al het water uit de spinazie en hak ze fijn. Hak de verse kruiden ook fijn. Meng de spinazie en groene kruiden met de kruidenkaas en eieren. Kruid met peper en zout.
  6. Leg een vel deeg op een bebloemd oppervlak. Verdeel de vulling in kleine hoopjes met een koffielepel op het deeg, laat telkens 3 cm deeg tussen de hoopjes.
  7. Wrijf de rand rond de vulling met een penseel in met wat water. Bedek nu met een andere laag deeg. Druk rondom goed aan. Snij met een rolletje vierkante ravioli.
  8. Laat de boter smelten met peper, zout en salieblaadjes.
  9. Afwerking: kook de ravioli in ruim gezouten kokend water gedurende 2 à 3 minuten. Haal met een schuimspaan uit het water en serveer in een bord.
  10. Werk af met de salieboter, geraspte Parmezaanse kaas en enkele rauwe spinazieblaadjes.
  • De dakgoot uitkuisen 3 min De dakgoot uitkuisen
  • Draven te paard 3 min Draven te paard
  • Minigolfen 5 min Minigolfen
Spinazie (rauw)
Portie:
75 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ravioli met kruidenkaas en spinazie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×