Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pittige zoete lamsbout met auberginekaviaar en couscous

Een smeuïge auberginekaviaar smaakt uitstekend bij een stukje lamsvlees!

Pittige zoete lamsbout met auberginekaviaar en couscous

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

200 g couscous, 5 dl water, 1,5 kg lamsbout, 1,5 dl Vandemoortele olie Bakken & Braden, groene chilipepers, 2 teentjes look, 2 cm verse gember, 1 koffielepel korianderzaadjes, 2 eetlepels bruine suiker, sap en zeste van 2 limoenen, 2 stengels citroengras, 3 eetlepels ketjap, aubergines, 1 dl Vandemoortele olie Stoven & Bakken, 1 teentje look (auberginekaviaar), 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:
  1. Marinade: snij de stengels citroengras fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes. Snij de chilipepers in 2, verwijder de pitjes en snij heel fijn. Meng de ketjap, limoensap en -zeste, fijngesneden citroengras, gember, chilipepers en look met de korianderzaadjes, bruine suiker en Vandemoortele olie Bakken & Braden.
  2. Wrijf de lamsbout in met de marinade en wikkel in plasticfolie. Zet in de koelkast en laat 8 uur marineren. Je kan dit dus best de avond voordien doen.
  3. Auberginekaviaar: snij de aubergines overlangs door. Maak insnijdingen in het vruchtvlees, zonder de schil te raken. Kruid met peper en zout. Wrijf in met de Vandemoortele olie Stoven & Bakken. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Verdeel de look en Provençaalse kruiden over de aubergines.
  4. Leg de aubergines in een ovenschaal en zet in de oven op 150°C gedurende 1 uur 30 minuten. Haal het malse vruchtvlees uit de schil met een lepel. Pureer het vruchtvlees in een blender tot een smeuïge massa. Proef en kruid bij met peper en zout. Hou apart. Ook dit kan je perfect de dag voordien doen.
  5. Haal de lamsbout uit de koelkast en verwijder de plasticfolie. Leg in een ovenschaal. Zet in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 1 uur 30 minuten. Haal uit de oven en laat rusten op een rooster.
  6. Kook het water en voeg de couscous erbij. Laat 2 minuten, van het vuur af, wellen onder deksel. Roer de couscous daarna los met een vork.
  7. Warm de auberginekaviaar op.
  8. Snij de lamsbout in fijne plakken. Doe de couscous in een kommetje en druk goed aan. Zet omgekeerd op het bord en laat de couscous op het bord vallen. Schep mooie quenelles van de auberginekaviaar en leg op het bord. Schik de sneetjes lamsvlees erbij. Werk af met de opgewarmde marinadesaus.
  • Opruimen 57 min Opruimen
  • Golfsurfen 92 min Golfsurfen
  • Jetskieën 39 min Jetskieën
Lamsbout (rauw)
Portie:
188 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pittige zoete lamsbout met auberginekaviaar en couscous

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×