Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde kipfilet met krielaardappelen en warme vinaigrette

Vlees met een vulling is altijd een leuke verrassing. De kip krijgt een zuiderse vulling van zongedroogde tomaatjes, olijfolie en basilicum. De vulling houdt het vlees sappig en geeft er een mediterrane toets aan!

Gevulde kipfilet met krielaardappelen en warme vinaigrette

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kipfilets, 4 eetlepels Boni Selection pesto, 12 sneetjes Spar parmaham, 2 eetlepels Boni Selection olijfolie, 60 g Boni Selection zongedroogde tomaatjes, 60 g zwarte olijven, 250 g ricotta, 4 eetlepels basilicumblaadjes, 1 eetlepel Boni Selection olijfolie, 6 eetlepels Boni Selection Griekse olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, ½ eetlepel suiker, 150 g kerstomaatjes, 3 eetlepels Spar gehakte bieslook, krielaardappelen, Spar gemengde sla

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de kipfilets horizontaal bijna volledig door.
  3. Farce: haal de zongedroogde tomaatjes uit de olie en snij in stukjes. Snij de olijven in stukjes. Pluk de basilicumblaadjes en snij fijn. Meng de ricotta met de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicumblaadjes. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper en zout. Meng alles goed.
  4. Bedek elke kipfilet met een laagje pesto. Verdeel de farce hierboven.
  5. Doe de kipfilet dicht. Leg 3 plakjes parmaham naast elkaar en rol de kipfilet erin tot die helemaal bedekt is.
  6. Smeer de bovenkant in met een beetje olijfolie. Leg de kipfilets op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.
  7. Kook de krielaardappelen gaar in gezouten water.
  8. Warme vinaigrette: verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje samen met de azijn en de suiker. Snij de kerstomaatjes in 2 en voeg toe. Voeg de fijngehakte bieslook toe en kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  9. Haal de kipfilet uit de oven en snij in plakjes. Schik het vlees op het bord. Geef de krielaardappelen erbij en een frisse groene salade. Werk af met de warme vinaigrette en een takje basilicum.
  • Vloeren vegen 28 min Vloeren vegen
  • Zwemmen in schoolslag 17 min Zwemmen in schoolslag
  • Hindernissenparcours 23 min Hindernissenparcours
Ricotta (vol)
Portie:
63 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde kipfilet met krielaardappelen en warme vinaigrette

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×