Torentje van peer, geitenkaas, spek en honing
Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1 verpakking bladerdeeg, 2 peren, suikerwater (= 1 l water met 1 kg suiker), 1 ei, 8 Spar geitenkaasjes met spek, Boni Selection vloeibare honing, gemengde scheuten, 1 zakje Spar jonge slablaadjes, 2 eetlepels Boni Selection mayonaise, 2 eetlepels volle yoghurt, rode wijnazijn, sinaasappelsap
Bereidingswijze:
- Schil de peren en laat ze garen in het suikerwater. Laat ze erin afkoelen.
- Steek rondjes van ± 8 cm uit de bladerdeeg. Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier en strijk ze in met losgeklopt eigeel. Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 20 minuten.
- Dressing: meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Voeg rode wijnazijn en sinaasappelsap toe naar eigen smaak.
- Gaar de geitenkaasjes in de oven op 200°C tot het spek mooi gekleurd is.
- Snij de peren in schijfjes in waaiervorm.
- Zet het bladerdeegtaartje in het midden van het bord. Schik daarop de in waaier gesneden halve peer. Plaats daarop 2 geitenkaasjes. Werk af met wat vloeibare honing en gemengde scheuten.
- Meng de jonge sla met de dressing. Schik de salade naast het taartje.
-
13 min De hond uitlaten
-
5 min Recreatief handbal
-
7 min Rodeorijden

85 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties