
De zachte structuur en smaak van deze Zuid-Amerikaanse vrucht past perfect bij de goed afsmakende Oud Brugge.
Slaatje van avocado en Oud Brugge kaas
Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 2
Ingrediënten:
100 g Oud Brugge kaas, 2 avocado’s, 2 kiwi’s, 1 appel, 1 limoen, 1 tomaat, 1 sjalot, enkele sprietjes bieslook, 3 eetlepels walnotenolie
Bereidingswijze:
- Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij ze in brunoise.
- Schil ook de kaas, kiwi en appel in fijne vierkantjes.
- Meng alles onder elkaar en voeg de sjalotsnippers, de olie en het limoensap toe. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Serveer een torentje van deze tartaar in het midden van een bord. Versier met een schijfje tomaat en een takje bieslook.
Tip: Een rijpe avocado kan je zacht induwen. Vind je enkel hardere exemplaren in de supermarkt? Laat de avocado dan nog een paar dagen uit de koelkast rijpen.
-
81 min Opruimen
-
38 min Karatewedstrijd
-
50 min Lijndansen

230 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties