Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pappardelle met geraspte courgette en gorgonzolasaus

De brede pastalinten van de pappardelle nemen de smaak van de saus ten volle op.

Pappardelle met geraspte courgette en gorgonzolasaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

pastadeeg met eieren, Spar bloem, 100 g Spar boter, 100 g gorgonzola, 2 dl Spar melk, courgette, citroenzeste

Bereidingswijze:
  1. Bevestig de pastamachine met de schroef op het werkblad. Zorg ervoor dat de machine goed vaststaat.
  2. Snij een stuk van het deeg en druk het plat met je vingertoppen of rol het uit met een deegrol.
  3. Draai het plakje deeg door de machine door aan het hendeltje te draaien. Zo bekom je een velletje deeg met kuiltjes, strepen, plooien en oneffenheden. Bewerk het deeg door meermaals door de roller te draaien op stand 1 tot je een glad, egaal pastavel bekomt.
  4. Vouw het pastavel dubbel en haal nogmaals door de roller. Bestrooi het vel met wat bloem, vouw dubbel en haal nogmaals door de roller.
  5. Zet de pastaroller op stand 2 en rol het deeg uit zodat het langer en dunner wordt. Zet de roller vervolgens op de volgende standen tot je de gewenste dikte bekomt.
  6. Leg het deegvel op het werkblad en snij met een mes repen van 2,5 cm dik.
  7. Schik de pappardelle over het droogrek en laat ze even drogen voor je ze kookt.
  8. Was de courgette en rasp fijn.
  9. Bereid ondertussen de saus: smelt de boter in de melk in een pan met dikke bodem op een matig vuur. Voeg de gorgonzola langzaam toe zodat hij kan smelten in de boter en de melk. Roer met een houten lepel. Voeg net voor het opdienen de courgetterasp toe.
  10. Kook de pappardelle in veel kokend gezouten water beetgaar gedurende 2 à 3 minuten. Laat ze uitlekken.
  11. Schep de pasta in warme diepe borden en giet de saus erover. Werk af met wat citroenzeste.
  • Afstoffen 33 min Afstoffen
  • Vissen 22 min Vissen
  • Jongleren 19 min Jongleren
Gorgonzola
Portie:
25 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pappardelle met geraspte courgette en gorgonzolasaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×