Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Groene pesto met pecorino

Tip: om de pesto te bewaren lepel je ’m in een gesteriliseerde glazen bokaal. Dek af met een laagje olijfolie, schroef toe en zet in de koelkast.

Groene pesto met pecorino

Gang: Bewaren | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 bosje basilicum, 1 gepeld teentje look, 4 eetlepels Spar Tasty pijnboompitten, 1,25 dl Spar olijfolie, 2 eetlepels vers geraspte pecorino

Bereidingswijze:
  1. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Snij de look in stukjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  3. Stamp de basilicumblaadjes in een vijzel tot pulp. Voeg de look en pijnboompitten toe en blijf stampen tot alles pulp is.
  4. Roer de olijfolie er eerst door en vervolgens de kaas. Stamp door elkaar.
  5. Breng op smaak met zeezout.

Opgelet! Verhit de pesto niet, maar schep hem door de warme, uitgelekte pasta.

  • Douchen 31 min Douchen
  • Competitie-basketbal 8 min Competitie-basketbal
  • Naaien 25 min Naaien
Pijnboompitten
Portie:
12 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Groene pesto met pecorino

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×