Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Carpaccio van bloemkool met grijze garnalen en bloemkoolmayonaise

De typische koolsmaak: mild, licht bitter en zoet, past goed samen met grijze garnalen.

Carpaccio van bloemkool met grijze garnalen en bloemkoolmayonaise

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kleine stevige bloemkool, 50 g aspergetips, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 200 g Spar grijze garnalen, 75 g Spar gemengde jonge slablaadjes, citroensap, 2 eetlepels Spar koolzaadolie, 1,5 dl Spar volle melk, 2 eetlepels mierikswortelpasta

Bereidingswijze:
  1. Snij de bloemkool eerst in 4 kwarten. Snij dan elk kwart van aan de stengel in flinterdunne plakken (een mandoline is hiervoor handig.) Probeer zoveel mogelijk 1 mm dikke plakjes bloemkoolcarpaccio te bekomen.
  2. Haal van de resten ongeveer 16 à 20 duimgrote roosjes en hou deze apart.
  3. Snij van het afsnijsel van de bloemkool 200 gr in nog kleinere stukken. Verwarm 1 eetlepel koolzaadolie in een pan en voeg de bloemkoolstukjes toe. Roerbak, overgiet met de melk en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken tot de bloemkool zacht is. Pureer ze met de staafmixer.
  4. Schep de mierikswortelpasta erdoor en voeg 1 eetlepel koolzaadolie toe onder voortdurend roeren tot je een romige mayonaise bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een spuitzak en plaats koel.
  5. Blancheer de aspergetips en de bloemkoolcarpaccio 1 minuut in licht gezouten water. Laat ze schrikken in ijskoud water en vervolgens uitlekken.
  6. Blancheer de roosjes beetgaar.
  7. Verdeel de carpaccio over gekoelde borden. Leg de bloemkoolroosjes erop. Besprenkel het geheel met olie en citroensap. Kruid met peper en zout.
  8. Strooi de jonge slablaadjes en garnalen erover. Schik de aspergetips erop en werk af met bieslooksnippers.
  9. Spuit toefjes bloemkoolmayonaise op de sla en serveer.
  • Bureauwerk 28 min Bureauwerk
  • Atletiek (hordelopen) 4 min Atletiek (hordelopen)
  • Koeien melken 12 min Koeien melken
Bloemkool (rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Carpaccio van bloemkool met grijze garnalen en bloemkoolmayonaise

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×