Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Valentijncheesecake met granaatappel en pistachenoten

Je zou het bijna jammer vinden om deze prachtige taart op te eten.

Valentijncheesecake met granaatappel en pistachenoten

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

200 g digestive koekjes, 100 g Spar zachte ongezouten boter, 75 g Spar Tasty pistachenoten, granaatappels, 2 eetlepels maïzena, 4 eetlepels water, 100 g bloemsuiker, gelatineblaadjes (1,66 g per blaadje), clementines, 400 ml Boni Selection slagroom (40 % VG), 300 g romige verse kaas

Bereidingswijze:
  1. Mix de koekjes met de pistachenoten. Meng de zachte boter erdoor.
  2. Neem de taartvorm. Zet de taartring op een bakplaat voorzien van bakpapier.
  3. Verdeel het koekjesmengsel in de bakvorm, ook de opstaande zijkanten. Zet in de diepvries tot je de vorm nodig hebt.
  4. Haal de pitjes uit de granaatappel. Er bestaat een trucje voor; neem een kom met water, snij de granaatappel in twee en plaats in de kom met water. Terwijl je de granaatappelhelften onder water houdt en het vruchtvlees verwijdert, zakken de pitjes naar de bodem en komen de vliesjes bovendrijven. Verwijder de vliesjes, zeef de pitjes en haal de resterende vliesjes eruit. Mix in de blender en zeef het sap in een pan. Voeg de maïzena en een aantal koffielepels bloemsuiker toe voor de smaak. Verwarm tot je een dikkere vloeistof hebt, die toch nog een klein beetje vloeibaar is. Laat afkoelen.
  5. Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in een beetje koud water.
  6. Verwarm de room en zet opzij. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de warme room. Roer tot de gelatine gesmolten is. Laat afkoelen.
  7. Meng 100 g bloemsuiker met de roomkaas samen met de zeste en het sap van de clementines. Meng de gelatineroom erdoor samen met 3 eetlepels van de granaatappelcoulis.
  8. Haal de taartvorm uit de diepvries. Giet het roommengsel in de vorm.
  9. Neem een pipetje, vul met de granaatappelcoulis en teken bolletjes in de taart, start in het midden en ga zo de taart rond. Begin met klein in het midden naar groot naar het einde. Ga terug naar het midden. Neem een tandenstoker.
  10. Trek nu een lijn door de bolletjes, zonder je hand op te heffen. Je zal zien dat het hartjes worden.
  11. Zet de taart in de ijskast op een veilige plaats; zorg dat er niets boven of naast de taart staat. Koel ze af, voor minstens 6 uur of een hele nacht.
  • De hond uitlaten 22 min De hond uitlaten
  • Zeilen 22 min Zeilen
  • Hindernissenparcours 17 min Hindernissenparcours
Granaatappel
Portie:
87 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Valentijncheesecake met granaatappel en pistachenoten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×