Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Spareribs Caraïbenstijl met snel gepekelde groentjes

De verschillende specerijen geven een exotische toets aan het gerecht.

Spareribs Caraïbenstijl met snel gepekelde groentjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

½ bosje radijsjes, ½ komkommer, wortel, rode uien, 1 teentje look, 1 dl water, 1 dl azijn, 1 koffielepel zout, 1 koffielepel suiker, 1 eetlepel koriander, sap van 1 limoen, 1 eetlepel zwarte peperbollen, 16 spareribs, 50 ml donkere rum, 3 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels Boni Selection dijonmosterd, 3 eetlepels ahornsiroop, 1 eetlepel harissa, 1 eetlepel cayennepeper, 3 eetlepels sinaasappelsap

Bereidingswijze:
  1. Gepekelde groenten: reinig de radijsjes en komkommer. Schil de wortel. Pel de rode uien. Snij alle groenten gelijk fijn met de mandoline.
  2. Breng 1 dl water aan de kook. Voeg alle groentjes toe en breng heel kort aan de kook. Giet af en laat uitlekken. Doe alle groenten in een bokaal of kom.
  3. Meng de azijn, de suiker, het zout en de zwarte peperbollen in dezelfde pot als van het water. Kook op hoog vuur gedurende 3 minuten. Haal van het vuur en voeg het limoensap toe, zorg dat de suiker volledig opgelost is.
  4. Giet het azijnmengsel over de groenten in de bokaal of kom. Voeg water toe tot de groenten onder staan. De kleur zal nu veranderen. Zet in de koelkast en laat gedurende 30 minuten afkoelen. (*)
  5. Spareribs: meng alle ingrediënten voor de marinade.
  6. Dep het vlees droog en giet de marinade erover. Strijk het vlees in met een borstel en laat zo even rusten.
  7. Verwarm de oven tot 225°C.
  8. Haal de spareribs uit de marinade en leg op een bakplaat. Hou de marinade bij.
  9. Bak 10 minuten en verlaag de temperatuur tot 160°C. Bak verder gedurende 40 minuten.
  10. Het vlees moet zacht zijn, maar niet droog.
  11. Serveer de spareribs met de marinade en de koude gepekelde groenten.

(*) KOOK-chef Sabine: “Je kan de groenten onmiddellijk eten, maar ze zullen beter smaken als je 2 à 3 uur wacht. Je kan ze maximum 5 dagen bewaren in de koelkast.”

  • Onkruid wieden 85 min Onkruid wieden
  • Tenniswedstrijd (dubbel) 63 min Tenniswedstrijd (dubbel)
  • Beachvolleyballen 48 min Beachvolleyballen
Varkensspareribs (rauw)
Portie:
225 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Spareribs Caraïbenstijl met snel gepekelde groentjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×