Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas

De geroosterde paprika en de kerstomaatjes geven deze risotto een frisse toets!

Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

rode paprika’s, 2 bokalen kerstomaatjes tomatensaus, 1 teentje look, ui, 400 g risottorijst, Boni Selection olijfolie, ½ koffielepel suiker, 6 à 7 dl gevogelte- of groentebouillon, 1 eetlepel Spar gezouten boter, 150 ml droge witte wijn, geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel peterselie of basilicum

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de paprika’s in de lengte middendoor en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet een weinig olijfolie over de paprika’s. Rooster de paprika’s gedurende ± 40 à 50 minuten. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen, haal de schil eraf. Snij in fijne reepjes.
  3. Tomatensaus: mix ¾ van de kerstomaatjes samen met de helft van de bouillon en de suiker fijn in de blender. Hou een aantal kerstomaatjes voor de afwerking. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje look en duw door de lookpers.
  4. Risotto: smelt een beetje boter met wat olijfolie. Voeg de fijngesnipperde ui toe. Roerbak tot de ui doorzichtig en goudgeel wordt. Voeg de geperste look toe en meng nog 1 minuut. Voeg de rijst toe, roer tot ook deze doorzichtig wordt. Blus met witte wijn. Breng aan de kook en meng tot de wijn volledig verdampt is. Voeg onder constant roeren, op een matig vuur, de kerstomatenbouillon geleidelijk aan toe. De rijst zal beginnen zwellen en wordt romig. Na 20 à 25 minuten is de rijst gaar. (*)
  5. Voeg de reepjes geroosterde paprika toe. Proef en kruid met peper.
  6. Roer een lepel boter door de risotto voor een smeuïge textuur.
  7. Werk af met wat fijngesnipperde peterselie of basilicum en Parmezaanse kaas.

(*) Voeg nog wat bouillon toe als de risotto te droog is.

  • Ramen wassen 7 min Ramen wassen
  • Recreatief langlaufen 3 min Recreatief langlaufen
  • Sledehonden mennen 3 min Sledehonden mennen
Droge witte wijn
Portie:
38 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×