Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes

Het laagje aardappelen geeft de kabeljauw een goudkleurig korstje.

Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

kabeljauwhaasjes (± 120 gr per stuk), 10 spruitjes, nootmuskaat, 1 dl visbouillon, ½ bosje peterselie, gehakt, 50 g Spar boter, sjalot, grote frietaardappelen, 1 eetlepel Spar mosterd, 100 g geklaarde boter, 1 eetlepel Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Kook de visbouillon met de gehakte peterselie en de boter. Mix en passeer door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout. Hou opzij.
  2. Blancheer de gekuiste spruitjes in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  3. Schil de aardappelen en snij er een cilinder uit van 3 cm diameter. Snij van de cilinder fijne schijfjes van 1 mm. Spoel de aardappelschijfjes zeker niet.
  4. Strijk de bovenzijde van de kabeljauw in met mosterd. Leg de fijne aardappelplakjes schubsgewijs op de vis tot hij helemaal bedekt is. Druk goed aan.
  5. Leg de kabeljauw met de aardappelzijde naar onder in een antikleefpan met hete geklaarde boter en olijfolie. Laat op middelmatig vuur bakken tot de aardappelzijde mooi goudbruin kleurt.
  6. Keer de vis om en laat de andere zijde verder garen op een zacht vuurtje.
  7. Snij de spruitjes in 2 en warm ze op in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Pel de sjalot en kook gaar in wat water met boter. Snij de sjalot in 2 en serveer bij de vis.
  9. Warm de saus op.
  10. Schik de vis op het bord met daar rond de groenten. Werk af met de warme saus.
  • Spelen met de kinderen 26 min Spelen met de kinderen
  • Touwspringen 8 min Touwspringen
  • Parachutespringen 26 min Parachutespringen
Kabeljauw (rauw)
Portie:
140 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gesmoorde kabeljauw met aardappelschijfjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×