Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Worteltaart met noten

Onze middeleeuwse voorouders gebruikten van nature zoete wortelen als alternatief voor dure suiker. Zo ontstond de traditie van de kruidige worteltaart. Het deeg is eenvoudig te bereiden en bevat geen boter. De frisse frosting maakt het af.

Worteltaart met noten

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 12

Ingrediënten:

320 g Boni Selection bloem, 1 koffielepel bakpoeder, 1 koffielepel natriumbicarbonaat, 2 koffielepels kaneel, ½ koffielepel kruidnagelpoeder, Spar eieren, 400 g Boni Selection zonnebloemolie, 350 g suiker, 100 g Spar Tasty noten, 270 g wortel, snuifje zout, 350 g roomkaas, 125 ml zure room, 140 g Spar boter, 70 g poedersuiker, 50 g Boni Selection honing, 60 g Spar Tasty noten (coating), Spar Tasty bresiliennenootjes

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in en beleg de bodem en de wand met bakpapier.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de specerijen. Klop 2 eieren en 2 eidooiers door elkaar. Bewaar het eiwit.
  3. Klop de zonnebloemolie met de suiker in een kom met de mixer 1 minuut op de middelste stand. Voeg al kloppend op lage stand het eimengsel toe. Meng de noten en geraspte wortel erdoor, gevolgd door het bloemmengsel. Meng niet te lang.
  4. Klop in een schone kom de eiwitten met het zout. Klop tot er stevige pieken ontstaan.
  5. Spatel het eiwitschuim rustig in drie porties door het wortelbeslag en meng niet te lang. Er mag nog wat schuim zichtbaar zijn.
  6. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ± 1 uur. Controleer of de taart gaar is door met een metalen of houten prikker in het midden van de taart te steken. Als er niets meer aan de prikker hangt, is de taart klaar. Indien niet, laat nog wat langer bakken en controleer opnieuw.
  7. Dek de taart als hij te donker wordt af met aluminiumfolie. Laat de taart in de vorm afkoelen voor je haar eruithaalt.
  8. Snij de taart overlangs in 2 of 3 lagen als de taart dik genoeg is.
  9. Coating: klop de verse roomkaas samen met de zure room met een mixer luchtig en glad. Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker en honing licht en luchtig. Spatel beide mengsels goed door elkaar.
  10. Strijk het glazuur tussen de 2 of 3 lagen en als een gegolfde laag op de taart. Bestrooi met een mengeling van bresiliennenootjes.
  • Dweilen 2 min Dweilen
  • Waterskieën 1 min Waterskieën
  • Wii Fit 2 min Wii Fit
Wortelen (rauw)
Portie:
23 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Worteltaart met noten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×