Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Wentelteefjes met vanille-ijs en crème anglaise

Als je de wentelteefjes maakt met iets ouder brood, zijn ze na het bakken nog lekker krokant!

Wentelteefjes met vanille-ijs en crème anglaise

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 5-10 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Spar eieren, scheutje Boni Selection halfvolle melk, rozijnenbrood, niet gesneden en al wat ouder, Boni Selection vanille-ijs, crème anglaise, plantaardige olie (bv. arachideolie), vanillestok

Bereidingswijze:
  1. Breek de eieren en klop los met een scheutje melk.
  2. Snij 4 dikke plakken van het brood. Dompel ze kort in het eimengsel.
  3. Giet een bodempje olie in een pan en verwarm.
  4. Schik de broodplakken in de pan en bak aan beide zijden mooi goudbruin.
  5. Schik op de borden en schep er een bolletje ijs op.
  6. Werk af met een beetje crème anglaise en wat geraspte vanillestok.
  • De auto wassen 9 min De auto wassen
  • Competitie-voetbal 3 min Competitie-voetbal
  • Kussen 24 min Kussen
Ei (kip, rauw)
Portie:
28 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Wentelteefjes met vanille-ijs en crème anglaise

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×