Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Groene koolsoep met spruitjes, croutons en amandelpesto

Stevige kost voor na een winterwandeling.

Groene koolsoep met spruitjes, croutons en amandelpesto

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

3 l kippenbouillon, 1 kg groene kool, ½ kg verse spruitjes, grote aardappel, uien, 1 teentje look, verse tijm, laurierblaadjes, nootmuskaat, natriumbicarbonaat, 50 g Spar boter, 2 sneetjes wit toastbrood, 2 eetlepels Spar Tasty amandelschilfers, ½ plantje basilicum, 2 eetlepels peterselie, 1 teentje look (amandelpesto), Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Snij de groene kool in reepjes en spoel grondig. Maak de spruitjes schoon en spoel ze. Verwijder de buitenste blaadjes (voor zover nodig) en snij het steelstukje bij. Snij vervolgens de spruitjes in grove stukken. Hou een aantal spruitblaadjes opzij, want die gebruiken we later om de soep te garneren.
  2. Blancheer de groene kool met een weinig natriumbicarbonaat in een bodempje water.
  3. Pel de uien en snij ze grof. Pel het teentje look en snij in stukjes.
  4. Verhit een beetje boter op een matig vuur en stoof de stukken ui en look aan.
  5. Giet de groene kool af en voeg samen met de spruitjes toe aan de uien en look en stoof ze mee. Roer de groenten regelmatig om.
  6. Schil de aardappel en snij in stukjes. Laat ook die enkele minuten meestoven.
  7. Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten en voeg de tijm en laurierblaadjes toe. Laat de soep 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  8. Werk de spruitblaadjes af. Breng een potje met water aan de kook en doe er een snuifje bicarbonaat in. Dompel de losse blaadjes van de spruiten 30 seconden onder in het kokende water. Giet ze dan af door een zeef en spoel de blaadjes onmiddellijk onder koud water. Laat de blaadjes uitlekken en zet opzij.
  9. Snij de korstjes van de sneetjes wit toastbrood en snij het brood vervolgens in dobbelsteentjes. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de stukjes brood goudbruin krokant op een matig vuur. Laat de croutons rustig kleuren en schud ze regelmatig even op. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
  10. Haal de tijm en laurier uit de soep en mix de soep glad. Proef en kruid de soep met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Amandelpesto: rooster de amandelschilfers in een pan tot ze lichtjes geroosterd zijn. Doe de amandelschilfers met de look, basilicum en peterselie in een blender. Voeg geleidelijk aan olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
  12. Werk de soep af met een paar druppels pesto en amandelschilfers. Versier met de geblancheerde spruitblaadjes en geef de croutons erbij.
  • Tanden poetsen 24 min Tanden poetsen
  • Competitief volleybal 8 min Competitief volleybal
  • Schaken 32 min Schaken
Groene kool (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Groene koolsoep met spruitjes, croutons en amandelpesto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×