Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geitenkaashoningijs met gekaramelliseerde peer

Van geitenkaas kan je prima ijs maken!

Geitenkaashoningijs met gekaramelliseerde peer

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

eigelen, 85 g Spar geitenkaas, 3 dl Boni Selection room (40% VG), 1,5 dl Boni Selection vloeibare honing, 3 dl Boni Selection volle melk, snuifje fijn zeezout, 2 eetlepels Spar Tasty amandelschilfers, Sweet Sensation-peren, 1 eetlepel Spar boter, 3 eetlepels suiker

Bereidingswijze:
  1. IJs: verkruimel de geitenkaas in een kom en meng er beetje bij beetje de gekoelde room bij. Meng niet te hard of je krijgt geitenkaasboter!
  2. Doe de eigelen in een kom.
  3. Verwarm de melk met de honing en het zout, maar laat niet koken. Giet de warme melk al roerend zachtjes over de eigelen.
  4. Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en zet op een laag vuur. Laat het mengsel indikken onder voortdurend roeren met een silicone spatel. Controleer dat de temperatuur maximum 75°C is.
  5. Giet deze massa door een zeef bij de geitenkaas. Roer het mengsel en laat afkoelen.
  6. Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine.
  7. Laat de ijsmachine draaien zoals voorgeschreven.
  8. Na ± 30 minuten zal het ijs klaar zijn. Schep het ijs uit de kom in een diepvriesdoos, dek af en bewaar in de vriezer.
  9. Gekaramelliseerde peer: schil de peren en snij in 4.
  10. Verhit de boter in een pan. Bak, zodra de boter bruist, de peren aan alle kanten aan.
  11. Als de peren lichtjes bruin zijn, bestrooi ze met suiker en laat karamelliseren.
  12. Rooster de amandelschilfers in een hete antiaanbakpan. Strooi, eenmaal gekleurd, op een bord en laat afkoelen.
  13. Serveer de peren warm met het geitenkaashoningijs en versier met geroosterde amandelschilfers.

Tip: je kan zowel volle of halfvolle melk gebruiken. Hoe hoger het vetpercentage in de melk, hoe romiger het ijs wordt. Als je plattekaas of yoghurt wil gebruiken, kan je de ingrediënten niet koken, omdat ze dan schiften. Wanneer de ingrediënten toch moeten koken, voeg de plattekaas of yoghurt pas toe als het gekookte mengsel volledig is afgekoeld.

Tip: werk hygiënisch, want ijs is zeer gevoelig voor bacteriën. Zorg dat al je hulpmiddelen schoon en droog zijn!

  • Afstoffen 8 min Afstoffen
  • Recreatief volleybal 5 min Recreatief volleybal
  • Hooien 2 min Hooien
Geitenkaas
Portie:
11 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geitenkaashoningijs met gekaramelliseerde peer

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×