Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Chicken pie met champignons

Vooral de Britten, Aussies en Nieuw-Zeelanders zijn specialisten in ‘meat pies’. En deze chicken pie is een absolute topper!

Chicken pie met champignons

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

Challans boerenkip (± 1,7 kg), wortels, uien, selderstengel, 1 bosje peterselie, laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 2 eetlepels Boni Selection olijfolie, 200 g champignons, preistelen, 100 g diepvrieserwtjes, 300 g Spar spekblokjes, 150 g Spar boter, 150 g Boni Selection bloem, 100 ml Spar room, 2 eetlepels Boni Selection graanmosterd, losgeklopt ei, 1 à 2 verpakkingen bladerdeeg

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien, schil de wortels, reinig de selder. Spoel de peterselie. Pluk 2 eetlepels blaadjes en hou apart. Hak 1 ui, de wortels, de selder en de peterselie in grove stukken.
  2. Doe de grofgesneden groenten, de laurier en de tijmtakjes in een grote pot. Leg de kip erop. Voeg water toe tot de kip net onderstaat. Breng aan de kook en laat 45 minuten op een laag vuur garen. Haal de kip uit het kookvocht. Pluk het vlees van de kip.
  3. Zet de pan met kookvocht op een hoog vuur en kook het gedurende 30 minuten in tot een stevige bouillon.
  4. Snij het kippenvlees ondertussen in stukjes van ± 1,5 cm.
  5. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Bak ze op hoog vuur in wat olijfolie tot ze vocht afgeven.
  6. Reinig de prei. Snij de prei en overige uien in dunne schijfjes en stoof ze aan in een beetje boter. Voeg de spekblokjes toe als de uien glazig zijn. Neem de pan van het vuur als de spekblokjes goudbruin zijn.
  7. Zeef de bouillon en meet 1,5 liter bouillon af.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Laat de boter smelten en meng met de bloem tot een stevige pasta. Voeg de bouillon vervolgens geleidelijk toe tot je een smeuïge saus krijgt. Laat even doorkoken.
  10. Meng de room, mosterd, kip, champignons, spek, prei, en erwtjes door de saus. Voeg 2 eetlepels gehakte peterselie toe en meng door de schotel. Kruid met peper en zout.
  11. Verdeel het mengsel over 1 grote ovenschotel. Bestrijk de bovenkant van de binnenranden van de schotel met het losgeklopte ei. Bedek de schotel met bladerdeeg en druk het aan tegen de wand. Snij het overtollige deeg weg. Maak met het overtollige deeg versieringen voor de pie.
  12. Maak een klein gaatje in het midden van het deeg en steek er een metalen spuitmond in. Zo blaast het bladerdeeg niet volledig op. Bestrijk de pie met losgeklopt ei.
  13. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de chicken pie gedurende 25 minuten.

Tip: serveer met gestoomde aardappelen of pasta.

  • Afwassen 1 min Afwassen
  • Boogschieten < 1 min Boogschieten
  • Ijsvissen 2 min Ijsvissen
Champignons (rauw)
Portie:
33 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Chicken pie met champignons

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×