Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Risotto met parmaham & bospaddenstoelen

Risotto maak je best met speciale risottorijst. Hij heeft een ronde korrel die veel vocht en smaak opneemt.

Risotto met parmaham & bospaddenstoelen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

500 g mediterraneo rijst, 1,2 liter warme kippenbouillon, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepels Spar olijfolie, 70 g Spar boter, fijngesnipperde sjalotjes, 2 fijngesnipperde teentjes look, 300 g schoongeborstelde bospaddenstoelen, 250 g kastanjechampignons, 200 g shiitake paddenstoelen, 1 verpakking Spar parmaham, truffelolie, 70 g parmezaanschilfers

Bereidingswijze:
  1. Hak de helft van de kastanjechampignons en shiitake fijn en snij de andere helft in plakjes.
  2. Snij de ham in reepjes.
  3. Smelt de boter in een ruime pan en stoof hierin de sjalotsnippers, de helft van de parmahamreepjes en de gehakte paddenstoelen. Roer de rijst erdoor tot elk korreltje gaat glanzen. Besprenkel met de helft van de wijn en roer tot deze verdampt is.
  4. Schep de kastanjechampignons en shiitakeplakjes eronder. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe onder voortdurend roeren. Voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga verder tot alle bouillon op is. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
  5. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan. Roerbak hierin de looksnippers samen met de bospaddenstoelen en de rest van de parmaham. Voeg de rest van de wijn toe. Laat verdampen en breng op smaak met truffelolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.
  6. Werk de risotto af met de gebakken bospaddenstoelenmengeling. Bestrooi met parmezaanschilfers en serveer onmiddellijk.
  • Hagen snoeien 3 min Hagen snoeien
  • Waterpolo 1 min Waterpolo
  • Een orkest dirigeren 6 min Een orkest dirigeren
Kippenbouillon
Portie:
42 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Risotto met parmaham & bospaddenstoelen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×