Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Champignonpepersaus

Een klassieke champignonsaus kan een absolute meerwaarde zijn voor je stukje vlees!

Champignonpepersaus

Gang: Saus | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

2 dl bruine fond, 6 dl Boni Selection culinaire room, 250 g Spar champignons, 2 eetlepels groene peper op sap, ½ teentje look, Spar boter, 1 geutje cognac

Bereidingswijze:
  1. Pel het teentje look en snipper fijn.
  2. Reinig de champignons en snij in 4.
  3. Smelt een klontje boter, bak de champignons met de look in de hete boter.
  4. Blus met de cognac.
  5. Voeg de bruine fond en room toe. Voeg de groene peper erbij. Kruid met peper en zout.
  6. Laat de saus even inkoken.
  7. Bind, indien nodig, bij met een beetje roux.
  8. Serveer warm.
  • Koken 1 min Koken
  • Competitief volleybal < 1 min Competitief volleybal
  • Biljarten 1 min Biljarten
Champignons (rauw)
Portie:
31 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Champignonpepersaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×