Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevuld varkensgebraad met appeltjes, rozijnen en pancet

Dit rolletje is overheerlijk en serveert prachtig op het bord!

Gevuld varkensgebraad met appeltjes, rozijnen en pancet

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

1,5 kg varkensgebraad, stoofappels, 2 eetlepels Boni Selection mosterd, 2 teentjes look, 2 eetlepels salie, 2 eetlepels verse tijm, enkele takjes rozemarijn, 2 eetlepels Spar Tasty rozijnen, 100 g Spar pancetta, Boni Selection olijfolie, 50 g Spar boter, 1 blik veenbessensaus

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de appels en dep droog. Haal het klokhuis uit de appels en snij 1 appel in reepjes, meng er 1 eetlepel fijngesnipperde salie door. Stoof de appels aan. Hou apart.
  3. Snij de tweede appel in blokjes. Pel de teentjes look en snipper fijn. Snij de pancetta in fijne stukjes. Doe de appelblokjes in een kom. Meng de rozijnen, pancetta, 1 eetlepel mosterd, fijngehakte look, tijm en salie erdoor.
  4. Roer er een beetje olijfolie door om de vulling wat smeuïg te maken.
  5. Maak met een scherp mes in de lengte een inkeping in het gebraad, zodat een gleuf ontstaat.
  6. Vul het gebraad met het appelpancettarozijnenmengsel.
  7. Bind het gebraad op. Knip een flink stuk touw af. Haal het touw onder het vlees door en knoop het bovenop vast. Haal nogmaals het touw onder het vlees door en haal het bovenaan door de lus. Trek het touw aan. Schuif zo elke 3 cm op tot het vlees helemaal opgebonden is. Draai het vlees om en breng het keukentouw onderlangs weer terug naar het begin. Knoop het stevig vast. Snij het overtollige touw af.
  8. Leg het gebraad in een ovenschaal en bedek het met de overige mosterd en een beetje verse rozemarijn. Leg een beetje boter op het gebraad. Kruid met peper en zout.
  9. Zet het gebraad ± 1 uur 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal het vlees uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten. Verwijder het touw en snij in plakken.
  11. Serveer met kant-en-klare veenbessensaus.
  • Dweilen 4 min Dweilen
  • Karatewedstrijd 2 min Karatewedstrijd
  • Steenkool ontginnen 3 min Steenkool ontginnen
Varkensfricandeau (rauw)
Portie:
16 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevuld varkensgebraad met appeltjes, rozijnen en pancet

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×