Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Vissoep met zeekraal en mosselen

Zeekraal groeit op plaatsen waar de zee stroomt en heeft daardoor een lekker zilte smaak. De frêle, vlezige stengeltjes zijn rijk aan mineralen, ijzer en vitaminen.

Vissoep met zeekraal en mosselen

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g corne de gatte aardappelen, 1 kg Spar mosselen, 600 g roodbaarsfilet, 100 g zeekraal, 3 stengels bleekselder, preistengel, venkel, 100 g wortel, ui, 4 teentjes look, 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, cayennepeper, saffraandraadjes, 2 blokjes visbouillon, Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Spoel de zeekraal grondig onder koud stromend water, verwijder harde stengels.
  2. Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt een vijftal minuten liggen in koud water.
  3. Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Voeg de zeekraal, 1 takje tijm en 1 blaadje laurier eraan toe. Kruid met versgemalen peper.
  4. Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen open stomen in ± 8 minuten. Schud na enkele minuten de pan even op zodat de onderste schelpen boven komen te liggen en alle schelpen zich kunnen openen.
  5. Haal de pan van het vuur en giet het kookvocht van de mosselen door een zeef. Hou het kookvocht apart. Haal het vlees uit de mosselschelpen en hou 12 schelpen apart om de borden te garneren.
  6. Was de prei en selder en snij in kleine stukjes. Schil de wortel en snij eveneens in kleine stukjes. Reinig de venkel, hou het venkelgroen apart en snij de knol in stukjes.
  7. Pel de ui en teentjes look. Snipper beide fijn.
  8. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm.
  9. Breng 1,5 liter water aan de kook met de bouillonblokjes, het mosselvocht, laurier, tijm en een snuifje cayennepeper. Voeg de aardappelen toe en kook beetgaar. Haal uit de bouillon.
  10. Fruit de ui, look en groenten in een klontje boter. Overgiet met visbouillon, voeg er een saffraandraadje bij en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe, leg de visfilets erin en laat kort opkoken. Zet het vuur zacht en voeg het mosselvlees, de zeekraal en de mosselen toe.
  11. Verdeel de soep over voorverwarmde borden. Garneer met mosselen in hun schelp en plukjes venkelgroen.
  • Strijken 147 min Strijken
  • Competitief ijsschaatsen 20 min Competitief ijsschaatsen
  • Drummen 69 min Drummen
Mosselen (gekookt)
Portie:
250 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Vissoep met zeekraal en mosselen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×