Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Varkenshaasje in notenkorst met comtékroketjes, topinamboerblokjes & gestoofde spinazie

Je vlees smaakt zoveel beter met een gekruid korstje eromheen!

Varkenshaasje in notenkorst met comtékroketjes, topinamboerblokjes & gestoofde spinazie

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

300 g verse spinazie, varkenshaasjes, 500 g pureeaardappelen, grof zout, 250 g comté, 100 g Spar boter (comtékroketjes), Spar paneermeel, eiwit, 300 g topinamboer (aardpeer), 2 eetlepels Spar Tasty ongezouten pistachenoten, 2 eetlepels amandelschilfers, 2 eetlepels hazelnoten, 2 eetlepels gedroogde cranberry, 6 dl kalfsfond, 150 g Spar boter (notenkorst), 2 eetlepels Spar mosterd, 1 teentje look, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Comtékroketjes: spoel de aardappelen en doe ze in een ovenschaal op grof zout. Gaar in de oven op 180°C gedurende minstens ± 1 uur (al naargelang de grootte) tot de aardappelen gaar zijn. Haal ze uit de oven, snij in 2 en haal de aardappelpulp eruit. Laat de boter smelten en meng onder de geplette aardappelpulp. Duw de puree in een rechthoek op plasticfolie en leg er de in reepjes gesneden comtékaas op. Rol op en zet in de koeling om op te stijven. Eenmaal opgesteven, haal uit de koelkast, snij in stukjes en rol ze tussen de handen tot mooie kroketjes. Paneer in het losgeklopt eiwit en vervolgens in paneermeel. Zet terug in de koelkast tot je ze gaat frituren.
  2. Schil de aardperen en snij in blokjes. Kook de blokjes gaar in gezouten water. Kruid met peper en zout. Giet af en hou warm.
  3. Doe de verschillende noten in de keukenrobot en cutter fijn.
  4. Notenkorst: wrijf de opgekuiste varkenshaasjes in met mosterd en rol in het notenmengsel. Bak aan in een hete pan met een klont boter tot je een mooi korstje bekomt. Zet in de oven op 120°C gedurende ± 30 minuten. Haal uit de oven en laat nog ± 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Ontvet ondertussen de pan en overgiet de aanbaksels met de fond. Laat opkoken en reduceren tot 2/3. Werk af met een koffielepel mosterd. Zeef de saus en hou warm.
  6. Spoel de spinazie en stoof de blaadjes aan in hete boter met een teentje look. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Bak de comtékroketjes in de frietketel op 180°C tot ze goudbruin zijn.
  8. Snij het vlees in dikke plakken en schik in het midden van het bord op een bedje gestoofde spinazie. Serveer de kroketjes aan de ene kant van het bord en de topinamboerblokjes aan de andere kant. Werk af met de saus.
  • Bureauwerk 11 min Bureauwerk
  • Hardlopen aan 10 km/u 2 min Hardlopen aan 10 km/u
  • Gezelschapsspelen 11 min Gezelschapsspelen
Spinazie (rauw)
Portie:
75 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Varkenshaasje in notenkorst met comtékroketjes, topinamboerblokjes & gestoofde spinazie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×