Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Haantje met dragon & ratatouille

Dragon en gevogelte vormen een hemelse combinatie!

Haantje met dragon & ratatouille

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

haantjes, 2 bosjes verse dragon, fijngesnipperde sjalotjes, 5 dl droge witte wijn, 5 dl gevogeltefond, Spar bloem, Spar boter, Spar room, courgettes, kleine aubergines, fijngesnipperde uien, rode paprika's, gele paprika's, groene paprika's, 5 teentjes geperste look, 1 groot blik Spar gepelde tomatenstukjes, 2 eetlepels gehakte tijmnaaldjes, enkele takjes verse oregano, laurierblaadjes, takje verse rozemarijn, bosje verse basilicum, 1 klein blikje Spar tomatenpuree, Spar Griekse olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de courgettes in dobbelsteentjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de uisnippers hierin. Voeg de paprikastukjes toe en laat even stoven.
  4. Voeg vervolgens de courgette, aubergine, look, tomatenpuree, gepelde tomaten en verse kruiden toe. Laat stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
  5. Vis de laurierblaadjes en kruidentakjes eruit. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij ¼ van de dragonblaadjes in snippers. Meng ze met een klontje zachte boter en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  7. Snij de haantjes middendoor. Maak op de borstkas een opening tussen vel en vlees en strijk de dragonboter daartussen.
  8. Bak de haantjes goudbruin aan in hete boter. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in de oven.
  9. Stoof de sjalotsnippers in de braadpan van het vlees. Voeg een klontje boter toe en bestuif met bloem. Bevochtig met de wijn en roer het aanbaksel los. Voeg de fond en de rest van de dragonblaadjes toe en laat het geheel inkoken. 10.Breng de saus op smaak met room, versgemalen zwarte peper en zeezout. 11.Verdeel de ratatouille over voorverwarmde borden. Garneer met blaadjes basilicum. Schik er een half haantje naast. Nappeer met de saus en serveer met rozemarijnaardappeltjes.
  • De planten water geven 8 min De planten water geven
  • Windsurfen 4 min Windsurfen
  • Jongleren 5 min Jongleren
Kippenbouillon
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Haantje met dragon & ratatouille

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×