Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rosbief met pommes pin, veenbessensaus, witloof & zoete aardappelpuree

Een op en top winters gerechtje en terecht een klassieker in de Belgische keuken!

Rosbief met pommes pin, veenbessensaus, witloof & zoete aardappelpuree

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1 kg rosbief, 12 zoete aardappelen, ui, 1 liter bruine fond, 2 eetlepels veenbessencompote, 50 g verse veenbessen, 18 stronkjes miniwitloof, 150 g Spar boter, 1 kg Spar Frozen Selection pommes pin

Bereidingswijze:
  1. Kruid de rosbief met peper en zout. Kleur alle zijden aan in wat boter. Laat gedurende 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 120°C.
  2. Reinig de witloofstronkjes. Schroei aan in boter, kruid met peper en zout. Zet in een ovenschotel, dek af met folie en laat garen op 150°C gedurende 1 uur.
  3. Schil de zoete aardappelen. Pel de ui en snipper fijn. Zet de aardappelen op in gezouten water, breng aan de kook en laat garen. Giet af en laat even drogen op het vuur. Voeg de ui toe en mix met een klont boter tot een homogene massa.
  4. Laat de bruine fond met de veenbessencompote inkoken. Voeg de verse veenbessen toe en laat zachtjes intrekken.
  5. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te snijden. Snij het vlees in dikke plakken.
  6. Bak de pommes pin in de friteuse op 180°C.
  7. Schik het vlees op het bord, serveer met de pommes pin, 3 stronkjes gebraiseerd miniwitloof die je rechtop zet en de zoete aardappelpuree. Werk af met de veenbessensaus.
  • Koken 49 min Koken
  • Fietsen naar het werk 25 min Fietsen naar het werk
  • Synchroonzwemmen 21 min Synchroonzwemmen
Runderrosbief (rauw)
Portie:
167 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rosbief met pommes pin, veenbessensaus, witloof & zoete aardappelpuree

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×