Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Magret de canard met champignons en aardappelgratin

Deze klassieker, mét originele toets, zal smaken!

Magret de canard met champignons en aardappelgratin

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

eendenborsten, 1 verpakking (600 gr, koeling) aardappelgratin, 1 verpakking (300 gr) gesneden kastanjechampignons, 2 koffielepels honing, Spar boter, 50 g Spar gemalen kaas, vleesbouillonblokje, maïzena, scheutje room

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de aardappelgratin in een vuurvaste schotel. Bedek met de gemalen kaas.
  3. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 minuten warmen.
  4. Smelt een klontje boter in een pan.
  5. Leg de eendenborsten in de pan, eerst op de vleeskant en daarna op de velkant. (*)
  6. Kruid het vlees met peper en zout.
  7. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
  8. Overgiet met het vet uit de pan.
  9. Wrijf de korst van het vlees in met de honing.
  10. Snij de vetlaag in ruitjes.
  11. Zet het vlees in de oven en laat verder garen.
  12. Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de gesneden kastanjechampignons toe en giet er een beetje water bij. Zo bruinen de champignons niet.
  13. Haal het vlees uit de oven en hou warm.
  14. Giet voor de saus het vet van het vlees in een pannetje. Voeg een vleesbouillonblokje en een beetje water toe. Laat het bouillonblokje oplossen en warm de saus op. Voeg een scheutje room toe.
  15. Voeg, indien de saus niet dik genoeg is, wat maïzena toe en laat nog even doorkoken.
  16. Snij het vlees in fijne plakjes.
  17. Schik op een bord en serveer de aardappelgratin en champignons erbij. Werk af met de saus.

(*) Je kan dit perfect 2 tot 3 uur op voorhand doen. Zo 'ontspant' het vlees zich volledig en is het supermals.

  • Afwassen 4 min Afwassen
  • Zwemmen in vlinderslag 1 min Zwemmen in vlinderslag
  • Polo spelen 2 min Polo spelen
Bruine champignons
Portie:
75 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Magret de canard met champignons en aardappelgratin

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×