Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Vissoufflé

‘Soufflé’ komt van het Franse woord voor ‘opblazen’, omdat het gerechtje rijst in de oven.

Vissoufflé

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

280 g verse zalmfilet, 8 eetlepels gehakte spinazie, Spar large eieren, 1 dl Boni Selection room, enkele takjes verse dille

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de vis in blokjes. Strijk de ovenschaaltjes in met boter.
  3. Verdeel de spinazie en de visblokjes over de schaaltjes.
  4. Scheid de eieren, klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los met de room. Breng op smaak met fijngesnipperde dille, versgemalen peper en zeezout.
  5. Spatel het stijfgeslagen eiwit langzaam onder de eidooiers.
  6. Vul de schaaltjes met het eimengsel tot 1 cm onder de rand en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi rijzen, opstijven en lichtbruin kleuren.
  7. Haal voorzichtig uit de oven en serveer onmiddellijk.
  • Kinderverzorging 49 min Kinderverzorging
  • BMX'en 15 min BMX'en
  • Vrijen 44 min Vrijen
Zalm (rauw)
Portie:
70 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Vissoufflé

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×