Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Orloffgebraad met gebakken bloemkool en kroketjes

Dit is een perfect gerecht om klaar te maken wanneer er gasten komen. Je kan alles namelijk al op voorhand doen.

Orloffgebraad met gebakken bloemkool en kroketjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

filetgebraad van ± 800 gr, 4 sneden Finse emmentaler, 16 sneetjes bacon, 140 g Spar gratinmix, 16 Boni Selection grootmoeders kroketten, sap van 1 citroen, bloemkool, Spar boter, Boni Selection olijfolie, paneermeel, satékruiden, Spar fijngesnipperde peterselie, 50 g Boni Selection bloem, ½ l kalfsfond

Bereidingswijze:
  1. Wrijf het gebraad aan alle zijden in met satékruiden.
  2. Smelt een klontje boter in een pan. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Giet een scheutje olijfolie in de pan (zo zal de boter niet verbranden) en zet de pan met het gebraad in een voorverwarmde oven van 160°C. Bak het vlees gedurende ± 40 minuten tot het gaar is. Haal uit de oven en laat het vlees afkoelen.
  3. Snij het vlees, met een snijmachine, in plakjes van ½ cm.
  4. Stel nu het orloffgebraad samen. Neem een ovenschaal en leg de sneetjes gebraad er naast elkaar in. Leg hierop een plakje kaas en daarna een sneetje bacon. Bedek opnieuw met gebraad. Herhaal dit 4 maal. Eindig met een sneetje gebraad.
  5. Saus: smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem erbij, klop los en laat 5 minuten al roerend aanbakken. Giet de kalfsfond erbij en roer tot de saus wat ingedikt is. Kruid met peper. Verfris de saus met wat citroensap. Voeg de gemalen kaas toe en roer los.
  6. Giet de saus over het vlees. Bedek met de gemalen kaas en strooi er een laagje paneermeel over. Zet in de oven onder de grill en laat grillen tot er een mooi korstje op de schotel komt.
  7. Reinig ondertussen de bloemkool en snij met een mes in plakken van ± 2 cm.
  8. Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat opwarmen. Leg de pan vol met de plakken bloemkool. Kruid met peper en zout. Laat aan beide kanten bakken.
  9. Bak de kroketten ondertussen in de frietketel.
  10. Leg een torentje orloffgebraad op het bord. Schik de gebakken bloemkool en kroketjes erbij. Giet wat saus over het vlees. Werk af met wat fijngesnipperde peterselie.
  • Muren schilderen 16 min Muren schilderen
  • Draven te paard 9 min Draven te paard
  • Synchroonzwemmen 7 min Synchroonzwemmen
Bloemkool (rauw)
Portie:
250 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Orloffgebraad met gebakken bloemkool en kroketjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×