Kip zoetzuur
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 2
Ingrediënten:
2 enkele kipfilets, 5 eetlepels ‘hot’ tomatenketchup, 1,5 eetlepels rode wijnazijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 teentje look, ½ ui, 1 rode paprika, 150 g Boni Selection ananasstukjes (blik), 50 g sluimererwten, 2 lente-uitjes, pilipili, 2 eetlepels Spar Tasty cashewnoten, Express cantonese rijst, Spar fijngesnipperde peterselie
Bereidingswijze:
- Rooster de noten in een droge koekenpan.
- Snij de kipfilet in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukken.
- Snij de sluimererwten in schuine stukken.
- Pel de ui en hak grof. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Laat de ananasstukjes uitlekken. Reinig de lente-uitjes en snij in grove stukken.
- Meng de kip met de ketchup, rode wijnazijn, bruine suiker, look, ui en paprika. Schep goed door elkaar in een glazen kom, kruid met pilipili en zeezout. Plaats 8 à 10 minuten onafgedekt in de microgolf op de hoogste stand tot de kip begint de garen.
- Schep de stukken ananas, sluimererwten en pijpajuin erdoor. Plaats nog 3 à 5 minuten in de microgolfoven tot de kip helemaal gaar is.
- Laat even rusten en schep de cashewnoten erdoor.
- Masseer het zakje rijst en scheur bovenaan aan beide zijden 1 cm open. Plaats 2 minuten in de microgolfoven.
- Serveer de rijst in een apart kommetje en werk af met wat fijngesnipperde peterselie.
-
31 min Opruimen
-
17 min BMX'en
-
19 min Beachvolleyballen

160 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties