Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalfslever met spekjes en puree

Lever heeft - net zoals het meeste orgaanvlees - een karakteristieke smaak. Die van kalfslever is vrij zacht. Lang geleden? Zeker nog eens proberen. Extra voordeel voor jou: lever is helemaal niet duur.

Kalfslever met spekjes en puree

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kalfslevers, Boni Selection bloem, 50 g Spar boter, Spar aardappelpuree, rijpe tomaten, 200 g Spar spekblokjes, 2 teentjes look, sjalotjes, 125 ml witte wijn, 125 ml kippenbouillon, 125 ml Boni Selection room (35% VG), ½ koffielepel tabasco, Spar fijngesnipperde bieslook

Bereidingswijze:
  1. Saus: pel de sjalotjes en teentjes look. Snipper beide fijn. Verhit een pan en doe de spekblokjes hierin. Voeg de sjalot- en looksnippers toe. Laat zachtjes bakken tot het spek iets krokant wordt en de sjalot- en looksnippers beginnen te kleuren. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en laat opnieuw voor de helft inkoken. Voeg de room en tabasco toe en laat de saus indikken tot sausdikte. Hou warm.
  2. Snij een kruis in de tomaten. Dompel ze onder in kokend water en tel tot 10. Haal ze uit het water en laat ze schrikken in ijswater. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij de tomatenstukjes in kleine blokjes. Hou apart voor de afwerking.
  3. Warm de aardappelpuree op in de microgolf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de warme puree in een spuitzak. Hou warm.
  4. Snij de kalfslevers in stukken en kruid ze met peper en zout. Wentel de stukjes lever in de bloem en tik de overtollige bloem eraf.
  5. Laat de boter smelten in een hete antikleefpan. Bak de stukken lever gedurende ± 1,5 minuut. Let op dat de boter niet verbrandt. Draai het vlees om en laat nog 1 minuut bakken.
  6. Spuit toefjes puree rondom het bord.
  7. Verdeel de saus in het midden van het bord. Schik de stukjes gebakken lever erop.
  8. Werk af met de tomatenblokjes en de fijngesnipperde bieslook.
  • Afstoffen 60 min Afstoffen
  • Recreatief voetbal 20 min Recreatief voetbal
  • Achteruit wandelen 23 min Achteruit wandelen
Kalfslever (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalfslever met spekjes en puree

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×