Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ossobuco met tagliatelle

Na lang pruttelen valt het vlees bijna vanzelf van het merg. Heerlijk!

Ossobuco met tagliatelle

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kalfsschenkels ossobuco, Boni Selection olijfolie, Boni Selection bloem, 1 bussel wortels met loof, selderstengels, grote uien, 2 teentjes look, 2 takjes rozemarijn, 4 takjes verse tijm, 1 glas witte wijn, 1 groot blik tomatenblokjes, ½ l tomatenpassata, 500 g Spar verse tagliatelle, wortelloofgremolata

Bereidingswijze:
  1. Snij het loof van de wortels en hou apart voor de wortelloofgremolata.
  2. Schil 5 wortels en snij in fijne stukjes.
  3. Kruid de kalfsschenkels en wentel ze door de bloem.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide zijden bruin. Haal uit de pan en laat kort rusten.
  5. Pel de uien en teentjes look. Snipper beide fijn.
  6. Reinig de selderstengels en snij eveneens in fijne schijfjes.
  7. Giet in een stoofpot, type Le Creuset, voldoende olijfolie. Laat de olijfolie heet worden. Voeg de ui- en looksnippers, wortelen selderstukjes toe. Laat de groenten garen.
  8. Pluk de rozemarijn en tijmnaaldjes en snij fijn. Voeg toe aan de gestoofde groenten. Kruid met peper en zout.
  9. Giet het glas witte wijn erbij en laat 2 minuten inkoken. Roer zodat niets aan de bodem van de pot blijft kleven.
  10. Schik de kalfsschenkels op de groenten.
  11. Voeg de tomatenblokjes en passata toe, zorg ervoor dat al het vlees onderstaat. Indien niet, voeg nog wat water toe.
  12. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 uur op een zacht vuurtje stoven. Het vlees moet bijna van het merg vallen.
  13. Kook 5 minuten voor het einde de verse pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  14. Giet af en laat kort uitlekken.
  15. Schik de ossobuco op het bord en draai met een vork een mooi hoopje tagliatelle erbij.
  16. Werk af met wortelloofgremolata.
  • Kinderverzorging 10 min Kinderverzorging
  • Zwemmen in schoolslag 5 min Zwemmen in schoolslag
  • Motorrijden 7 min Motorrijden
Passata
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ossobuco met tagliatelle

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×