Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Café glacé

Deze maand wipt dit pittige poeder van je kopje naar je bord! Da’s geen koffie verkeerd, maar koffie juist. Je alledaagse bakje troost wordt immers een hapje lekkers, dat je helemaal wakker schudt. Verwelkom de koffieboon in de keuken!

Café glacé

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

8 bollen Spar vanilleroomijs, 4 toefjes Spar slagroom, 2 kopjes espressokoffie, koffiebonen, 4 eetlepels koffiesiroop

Bereidingswijze:
  1. Laat de espressokoffie koud worden. Meng 4 bollen vanilleroomijs met de koude koffie tot een homogene massa.
  2. Giet het mengsel in een koud glas.
  3. Versier met een toefje slagroom, een bol vanilleroomijs, een koffieboon en wat ingekookte koffiesiroop(*).
  4. (*) Giet 200 ml straffe, zwarte koffie in een pannetje met 200 gr bruine suiker. Laat dit pruttelen tot de suiker opgelost is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Vloeren vegen 37 min Vloeren vegen
  • Nordic walking 25 min Nordic walking
  • Cheerleaden 20 min Cheerleaden
Roomijs
Portie:
66 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Café glacé

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×