Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zelf yoghurt maken

Gooi je eetgewoontes zo vaak mogelijk om door steeds iets anders te nemen als ontbijt, lunch of diner. Zo krijg je zeker en vast alle voedingsstoffen binnen.

Zelf yoghurt maken

Gang: Ontbijt | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 potje yoghurt Pur Natur, 1 liter volle melk, kiwi, Spar muesli, assortiment Spar Tasty noten

Bereidingswijze:
  1. Meng voorzichtig 1 liter volle melk met een potje Pur Natur yoghurt.
  2. Giet het mengsel in de potjes en plaats deze in de yoghurtmaker.
  3. Selecteer de bereidingstijd (minstens 8 uur) en zet de yoghurtmaker aan.
  4. Haal de potjes uit de machine, zet het dekseltje erop en markeer ze met de datum van de dag tot wanneer ze goed blijven.
  5. Plaats de potjes nog 6 uur in de koelkast.
  6. Serveer de yoghurt in kleurrijke schaaltjes en meng met de fijngesneden kiwi, wat muesli of de notenmengeling.
  • Afstoffen 56 min Afstoffen
  • Recreatief rugbyen 20 min Recreatief rugbyen
  • Drummen 34 min Drummen
Melk (vol)
Portie:
250 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zelf yoghurt maken

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×