Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Yoghurtijs met frambozen

Over dit dessert zonder toegevoegde suikers hoef je je niet schuldig te voelen!

Yoghurtijs met frambozen

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

430 g diepvriesframbozen, 3 eetlepels Boni Selection honing, 250 g Griekse yoghurt, 2 eetlepels citroensap, verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
  1. Doe de bevroren frambozen in een blender en mix tot een homogene massa. Roer de Griekse yoghurt, het citroensap en de honing erdoor. (*)
  2. Giet het mengsel in een kom en steek in de diepvriezer gedurende minstens 4 uur en maximum 1 nacht, tot je mooie bollen ijs kan scheppen.
  3. Serveer met een blaadje basilicum.

Tip: vries het ijs niet langer in, want dan wordt het heel hard. Magere yoghurt is niet geschikt, omdat je dan te veel ijskristallen krijgt.

(*) Je kan er eventueel wat basilicumsnippers bij mengen.

  • Een handwas doen 7 min Een handwas doen
  • Karatetraining 5 min Karatetraining
  • Schaken 18 min Schaken
Griekse yoghurt (vol)
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Yoghurtijs met frambozen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×