Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zandtaart met appeltjes uit de oven, vanillecrème en karamel

Kneed zelf het perfecte zanddeeg. Leer hoe je snel en makkelijk vanillecrème maakt voor op de taartbodem en ontdek hoe je appelschijfjes in de vorm van een roos legt.

Zandtaart met appeltjes uit de oven, vanillecrème en karamel

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

grote royal gala-appelen, 1 zakje (50 gr) vanillepuddingpoeder, ¾ l Boni Selection halfvolle melk, 75 g suiker, 120 g griessuiker, grote eidooiers, 190 g Boni Selection patisseriebloem, 10 g gedroogde gist, 120 g zachte Spar gezouten boter, 40 g chocoladegallets, Boni Selection room

Bereidingswijze:
  1. Deeg: klop de eidooiers romig met de suiker. Klop de zachte boter erdoor. Meng de gist door de bloem en voeg toe. Meng alles tot een homogeen deeg. Vorm het deeg tot een bol en verpak in plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  2. Schil intussen de appels, snij ze in kwarten en vervolgens in plakjes. Schik ze op bakpapier in een ovenschaal en plaats in de oven op 100°C tot ze net zacht zijn.
  3. Vanillecrème: giet een flinke scheut melk in een kommetje en los daarin het puddingpoeder op. Klop met een vork op. Breng de rest van de melk aan de kook samen met 75 gr suiker. Haal de pan van het vuur en giet onder voortdurend roeren de melk met puddingpoeder erdoor. Laat nog 1 minuut doorkoken. Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen.
  4. Leg het deeg tussen 2 vellen plasticfolie en rol het met de deegrol uit tot ongeveer 5 mm dik. Steek met de bakring een cirkel uit het deeg. Leg op bakpapier en bak goudbruin en gaar op 180°C in ± 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Strijk in met een laagje gesmolten chocolade.
  5. Bestrijk de afgekoelde bodem met vanillecrème. Schik de appelplakjes er rondom op en vorm zo het hart van een roos.
  6. Karamel: smelt een hoeveelheid suiker in een pan. Roer, als ze gaat kleuren, de room erdoor tot een mooie licht lopende karamel. Roer er een klontje gezouten boter door en nappeer de taart met karamel.

Tip: je kan de resten van het deeg opnieuw samenvoegen, uitrollen en er kleine cirkels uitsteken. Met de rest van de ingrediënten maak je zo nog een paar minitaartjes.

  • Het bed opmaken 15 min Het bed opmaken
  • Hoogspringen 8 min Hoogspringen
  • Bungeespringen 14 min Bungeespringen
Melk (halfvol)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zandtaart met appeltjes uit de oven, vanillecrème en karamel

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×