Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Goujonettes van schelvis met tartaarsaus

Dunne reepjes vis gesneden uit een grotere filet, die lijken op kleine visjes, noemen ze in het Frans ‘goujonettes’.

Goujonettes van schelvis met tartaarsaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

700 g schelvisfilet of -haasje, Boni Selection bloem, Spar eieren, panko, zonnebloemolie, bakje tuinkers, 1 kg aardappelpuree, citroen, Boni Selection fijne augurkjes op azijn, 3 eetlepels Boni Selection mayonaise, 1 eetlepel Boni Selection kappertjes, 2 eetlepels Spar gehakte peterselie, 2 eetlepels Spar fijngesneden bieslook, 1 eetlepel dragonblaadjes, sjalotje

Bereidingswijze:
  1. Tartaarsaus: kook de eieren gedurende 10 minuten. Giet het water af en laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en plet ze fijn met een vork. Snij de dragonblaadjes fijn. Pel het sjalotje en snipper fijn. Schep de mayonaise, peterselie, bieslook, dragon en sjalot erdoor.
  2. Hak de augurkjes en uitgelekte kappertjes fijn en schep ze door de tartaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Plaats in de koelkast tot gebruik.
  3. Snij de vis in reepjes.
  4. Scheid de eieren en gebruik enkel het eiwit. Klop het eiwit los met een vork.
  5. Kruid de bloem met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  6. Haal de visreepjes eerst door de bloem. Wentel ze er goed in; rondom moet een laagje bloem zitten. Klop de overtollige bloem eraf.
  7. Haal vervolgens door het eiwit. De bloem zorgt ervoor dat het ei beter blijft zitten. Wentel ten slotte door de panko. Druk de panko lichtjes aan.
  8. Giet een flinke laag olie in een ruime pan; de panko zuigt veel olie op.
  9. Bak de visreepjes in warme maar niet oververhitte olie (anders verbrandt het krokante laagje). Draai de visreepjes pas om als de zijkanten kleuren. Elke kant wordt maar 1 keer gebakken, blijf ze dus niet omdraaien. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Snij de citroen in partjes. Warm de puree op.
  11. Serveer de goujonettes met de verse tartaarsaus, aardappelpuree, een partje citroen en tuinkers.
  • Klussen in huis 39 min Klussen in huis
  • Recreatief basketbal 29 min Recreatief basketbal
  • Wallyballen 25 min Wallyballen

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Goujonettes van schelvis met tartaarsaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×