Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kleurige geroosterde groentelasagne

Combineer minder bekende groenten, zoals zoete puntpaprika, zoete aardappel en venkel.

Kleurige geroosterde groentelasagne

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kleine venkelknol, aubergine, courgette, gele paprika, groene paprika, rode zoete puntpaprika, zoete aardappel, rode ui, 1 blik (800 g) tomatenstukjes met look, 250 g ricotta, ei, 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 2 handenvol jonge spinazieblaadjes, Boni Selection Griekse olijfolie, oregano, tijm, basilicum, piment d’espelette, 150 g geraspte mozzarella, verse lasagnevellen (koeling)

Bereidingswijze:
  1. Snij de stelen van de venkelknol en snij de knol in fijne plakjes.
  2. Snij de aubergine in plakjes, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij ze in repen.
  3. Doe de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, oregano, basilicum, piment d’espelette, peper en zout. Plaats onder een hete grill tot de groenten zacht zijn; schep regelmatig om.
  4. Pel de rode ui en snipper fijn. Stoof aan in olijfolie en giet de tomatenstukjes erbij. Laat het geheel stoven, kruid met peper en zout en mix tot een gladde saus.
  5. Schil de zoete aardappel en snij met behulp van een dunschiller of mandoline in fijne plakken.
  6. Snij de courgette in fijne lange plakken met de dunschiller.
  7. Klop het ei los met de ricotta en rasp er 2 eetlepels Parmezaanse kaas over. Roer stevig en breng verder op smaak met peper en zout.
  8. Was de spinazieblaadjes en laat uitlekken.
  9. Bestrijk een ovenschaal met een laagje tomatensaus en schik de lasagnevellen erop. Bestrooi met vochtige spinazieblaadjes, dek af met een laag gegrilde groenten en daarop courgettelinten. Bestrijk met de ricottamengeling en schik de plakjes zoete aardappel erop. Overgiet met tomatensaus en herhaal tot alles is opgebruikt.
  10. Dek af met een lasagnevel, giet de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met mozzarella.
  11. Bak goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 30 minuten.
  • Autorijden 37 min Autorijden
  • Krachttraining 18 min Krachttraining
  • Een orkest dirigeren 40 min Een orkest dirigeren
Ricotta (vol)
Portie:
63 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kleurige geroosterde groentelasagne

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×