Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwhaasje met notenkorstje, geplette aardappel en pesto

Geef je kabeljauw extra smaak en crunch met een lekker korstje!

Kabeljauwhaasje met notenkorstje, geplette aardappel en pesto

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

100 g Spar Tasty hazelnoten, 100 g Spar Tasty pistachenoten, 2 eetlepels Boni Selection mosterd, 4 (150 gr/pers) kabeljauwhaasjes, sjalotten, 250 g Spar boter, 1 dl witte wijn, 500 g bloemige aardappelen, 2 bosjes peterselie, 100 g Spar Tasty pijnboompitten, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 dl Boni Selection olijfolie, 1 teentje look

Bereidingswijze:
  1. Pesto: rooster de pijnboompitten in een hete pan. Eenmaal gekleurd, haal ze uit de pan en laat afkoelen. Pel het teentje look en snij in 2. Spoel de peterselie en pluk de blaadjes. Hak ze fijn in een kleine keukenrobot. Voeg de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en look eraan toe. Maal fijn tot je een smeuïge massa krijgt.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en spoel ze. Zet op in gezouten koud water, laat gaar koken en giet af. Laat de aardappelen even bloemen in de kookpot. Plet de aardappelen fijn met een stamper. Breng op smaak met 50 gr boter, peper en zout. Hou warm.
  3. Pel de sjalotten. Snij overlangs in 4 delen. Zet deze op in een sauspan met 150 gr boter en de witte wijn. Breng aan de kook. Laat 5 minuten inkoken op matig vuur. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  4. Mix de hazel- en pistachenoten fijn met een keukenrobot. Wrijf de kabeljauw aan beide zijden in met mosterd. Rol de stukken kabeljauw voorzichtig in het notenmengsel. Bak beide zijden mooi krokant aan in 50 gr gesmolten boter op een matig vuur gedurende 12 minuten.
  5. Serveer de puree en pesto in quenelles op het bord. Leg de kabeljauw erbij en nappeer de saus met sjalotten erbij.
  • Spelen met de kinderen 28 min Spelen met de kinderen
  • Golfen 21 min Golfen
  • Een film kijken 66 min Een film kijken
Kabeljauw (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwhaasje met notenkorstje, geplette aardappel en pesto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×