Paddenstoelenbeignets met citroenmayonaise
Gang: Hapje | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 5
Ingrediënten:
½ kg witte champignons, 2 Spar eieren, 100 g Boni Selection bloem, 150 ml Boni Selection melk, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 5 toefjes peterselie, spaghettistaafjes, Boni Selection citroenmayonaise
Bereidingswijze:
- Meng bloem, eieren en melk bij elkaar tot je dik vloeibaar deeg verkrijgt.
- Rits de naaldjes van de tijm en rozemarijn. Hak de kruiden fijn en voeg toe aan het beslag. Smaak af met peper en zout.
- Maak de champignons proper. Steek aan de onderzijde van de champignon een staafje spaghetti van ongeveer 10 cm lang.
- Dompel de champignons in het beslag en laat eventjes uitlekken. Bak ze af in frituurolie van 180°C gedurende 4 minuten.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer meteen.
Tip: bestrooi meteen na het frituren met wat grof zeezout of Parmezaanse kaas.
-
2 min Gras maaien
-
1 min Competitie-basketbal
-
1 min Polo spelen

100 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties