Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Witloofsoep met blauwe kaas

Bewaar onze Belgische trots op een donkere plek. Zo krijgen de stronken geen bittere delen.

Witloofsoep met blauwe kaas

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

750 g fijngesneden witloof, fijngesnipperde uien, 2 liter Spar kippenbouillon, 100 g verbrokkelde blauwe kaas, 4 sneden Spar Italiaanse gedroogde ham, 2 dl Spar room, Spar boter, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Stoof de uisnippers aan in boter, voeg het witloof toe en laat even meestoven.
  2. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat in 15 minuten gaar koken.
  3. Bak intussen de ham krokant in een pan met antiaanbaklaag.
  4. Mix de soep. Roer de room erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Roer de kaas door de hete soep en bestrooi vlak voor het opdienen met krokante hamsnippers.
  • Bureauwerk 13 min Bureauwerk
  • BMX'en 2 min BMX'en
  • Wii Fit 5 min Wii Fit
Witloof (rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Witloofsoep met blauwe kaas

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×