Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gemarineerde zalm met geroosterde aardappeltjes

Zalm heeft een vettige en vaste structuur en leent zich dus uitstekend om te grillen. Als je geen gemarineerde filets gebruikt, kruid je hem best stevig bij op de BBQ, met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Gemarineerde zalm met geroosterde aardappeltjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g gemarineerde zalmfilets, 1 kg krielaardappelen, enkele takjes rozemarijn, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Was de aardappelen grondig, droog ze af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met rozemarijn en zeezout. Plaats 40 à 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  2. Schep de aardappelen regelmatig om.
  3. Gril de zalm kort aan beide zijden op een hete BBQ.
  4. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en een frisse salade.
  • Ramen wassen 83 min Ramen wassen
  • Recreatief ijshockey 33 min Recreatief ijshockey
  • Een orkest dirigeren 115 min Een orkest dirigeren
Zalm (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gemarineerde zalm met geroosterde aardappeltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×