Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Harira

Elke streek in Marokko heeft haar variant op deze soep: naar smaak kan je de harira ook binden met een papje van bloem en water om de soep een fluwelen uiterlijk te geven. Let op voor klontertjes! je kan eieren loskloppen met een kneepje citroensap en die door de hete soep scheppen om te binden. nog mogelijke kruiden zijn kaneel-, paprika- en korianderpoeder.

Harira

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

400 g gezinsbiefstuk, selderstengels, 3 eetlepels groene bladselder, 1 grote ui, 8 dl Boni Selection tomatenstukjes, ½ koffielepel kurkuma, ½ koffielepel komijnpoeder, ½ koffielepel gemberpoeder, 2 g saffraanpoeder, 100 g groene linzen, 1 blik kikkererwten, 50 g risone pasta of vermicelli, kippenbouillonblokjes, 3 eetlepels bladpeterselie, kneepje vers citroensap, Boni Selection olijfolie, 15 g korianderblaadjes

Bereidingswijze:
  1. Snij het vlees in kleine blokjes. Snij de groene bladselder fijn. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
  2. Snij de selderstengels in fijne plakjes. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Verhit een scheut olie in een grote kookpot en bak de vleesblokjes goudbruin aan alle zijden. Voeg de uisnippers toe en roerbak.
  4. Voeg komijn-, gember-, kurkuma en saffraanpoeder toe en schep door het vlees. Laat even doorbakken en overgiet met 2 liter water. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg de linzen, tomatenstukjes, selderstukjes en bladselder toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  5. Laat op een zacht vuurtje verder sudderen tot de linzen bijna gaar zijn. Strooi de risone erover en voeg de gespoelde kikkererwten toe. Laat de risone gaar koken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Werk af met fijngesneden bladpeterselie en koriander en serveer.
  7. Traditioneel wordt harira geserveerd met dadels en hardgekookte eieren.
  • De auto wassen 17 min De auto wassen
  • Tenniswedstrijd (enkel) 8 min Tenniswedstrijd (enkel)
  • Metsen 14 min Metsen
Runderbiefstuk (rauw)
Portie:
67 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Harira

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×