Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tajine van kabeljauw met chermoula

Het rijke en vele smaken in de Marokkaanse keuken zal bij velen in de smaak vallen.

Tajine van kabeljauw met chermoula

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

900 g kabeljauwhaasjes, 20 krielaardappeltjes, 7 teentjes look, geroosterde groene paprika’s, 3 eetlepels zwarte olijven, 2 doosjes kerstomaten, 1 dl water, 5 eetlepels Boni Selection olijfolie, ½ koffielepel grof zeezout, 1 koffielepel komijnpoeder, ½ koffielepel paprikapoeder, sap van 1 citroen, 1 bosje gehakte verse koriander

Bereidingswijze:
  1. Chermoula: pel 2 teentjes look. Plet de look met het zout tot een gladde pasta met behulp van een vijzel en een stamper. Voeg de kruiden en het citroensap toe en roer 1 eetlepel olijfolie er in delen door.
  2. Bestrijk de stukken vis met chermoula. Dek de vis af en laat 1 uur rusten.
  3. Spoel de krielaardappelen, maar schil ze niet. Kook de aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.
  4. Pel 5 teentjes look en snij in plakjes. Verwarm 3 à 4 eetlepels olijfolie in een zware pan en roer de lookplakjes erdoor. Voeg de tomaatjes toe als de look begint te kleuren en bak tot ze net zacht zijn.
  5. Rooster de groene paprika’s. Eenmaal zwart geblakerd, steek de paprika’s voor enkele minuten in een afgesloten plasticzak. Haal uit de zak en pel de geroosterde paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Voeg samen met de rest van de chermoula toe aan de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schik de aardappeltjes over de bodem van een tajine en schep ¾ van het tomatenmengsel op de aardappeltjes. Schik de stukken vis erop en bedek met de rest van de tomaatjes. Strooi de olijven erover, voeg water toe en besprenkel met olijfolie. Verwarm op een matig vuur tot het gaat pruttelen. Dek dan de tajine af en laat in 15 minuten gaar stomen.
  7. Serveer met versgebakken brood om de saus mee op te deppen.
  • Klussen in huis 33 min Klussen in huis
  • Muurklimmen 26 min Muurklimmen
  • Hout hakken 33 min Hout hakken
Kabeljauw (rauw)
Portie:
225 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tajine van kabeljauw met chermoula

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×