Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zoetzure marinade voor zalm

Denk ‘outside the box’ als je zelf een BBQ-marinade maakt. Je koel- en keukenkast bevatten meer geschikte ingrediënten dan je zou vermoeden.

Zoetzure marinade voor zalm

Gang: Saus | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

75 ml Boni Selection sojasaus, snuifje bruine suiker, 1 koffielepel lookpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, verse koriander, sinaasappel, 1,5 kg zalm

Bereidingswijze:
  1. Meng alle ingrediënten, behalve de zalm en doe in de blender. Mix tot een gladde marinade.
  2. Wrijf de zalm in met het mengsel en leg in een schotel.
  3. Doe vershoudfolie over de schotel. Laat een 15-tal minuten marineren in de ijskast.
  4. Haal de zalm uit de marinade en bak op een hete barbecue tot hij gaar is.
  5. Serveer met limoen of citroen.
  • Bureauwerk 2 min Bureauwerk
  • Kunstschaatsen < 1 min Kunstschaatsen
  • Een film kijken 2 min Een film kijken
Sojasaus (shoyu)
Portie:
8 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zoetzure marinade voor zalm

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×