Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin

Dit zuiderse gerecht is lekker en gezond!

Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 stukken kabeljauw, uien, 2 teentjes look, 1 blik hele tomaten, 1 koffielepel paprikapoeder, snuifje kaneel, 1 eetlepel tomatenconcentraat, 4 eetlepels bladspinazie, 1,5 dl witte wijn, citroen, bladpeterselie, Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en schik de stukken vis erin. Pers citroensap over de vis. Zet in de koelkast gedurende 30 à 50 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C.
  3. Pel de uien en de teentjes look. Hak de uien fijn en snipper de teentjes look. Hak de tomaten in stukken.
  4. Neem een pan en verwarm een weinig olijfolie. Voeg de fijngehakte uien toe en bak gedurende 8 à 10 minuten tot ze mooi goudgeel zijn. Doe de fijngesnipperde look erbij en bak mee.
  5. Voeg de gehakte tomaten, paprikapoeder, snuifje kaneel, tomatenconcentraat, witte wijn, bladspinazie en een beetje gehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  6. Stoof zonder deksel 15 minuten verder, tot de saus een beetje ingekookt is.
  7. Haal van het vuur en bedek de vis ermee.
  8. Zet in de oven en bak verder tot de vis gaar is. Bevochtig de vis af en toe met de jus.
  9. Serveer met gekookte aardappelen in de schil en een stukje citroen.
  • Ramen wassen 41 min Ramen wassen
  • Nordic walking 27 min Nordic walking
  • Skateboarden 26 min Skateboarden
Kabeljauw (rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×